(M)- avknoppningar: 36 miljonersförlust för skattebetalarna

av Webbmaster den 17 januari, 2012

i Debatt

I juli 2010 presenterade Socialdemokraterna en rapport som visade att Stockholms skattebetalare förlorat 18,5 miljoner kronor genom att Moderaterna sålt ut fem vårdcentraler till underpriser. Vårdcentralen Serafen som såldes för ca 700 000 kr borde om man räknar på det lägsta affärsmässiga priset sålts för minst 11 miljoner kr. Enligt uppgift från Vänsterpartiet ska Serafen nu ha sålts för 20 miljoner kr. Det betyder att om samtliga avknoppningar säljs med samma vinstmultipel som Serafen kommer skattebetalarnas förlust bli nästan dubbelt så stor, ca 36 miljoner kr.

– Detta är ett oerhört vårdslöst sätt att hantera skattepengar. Vad som är än värre är att finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) ursäktar miljonslöseriet i en kommentar till DN Sthlm idag med att han aldrig kunde tro att de som köpt vårdcentralen skulle sälja den vidare till marknadsmässiga priser. Att en moderat inte skulle förstå sig på ren marknadslogik har jag svårt att tro, men om så är fallet rör det sig om en oroväckande inkompetens, säger Dag Larsson, oppositionslandstingsråd för Socialdemokraterna.

– Varenda skattekrona bör användas varsamt. 36 miljoner kronor är mycket pengar som hade kunnat användas till att höja kvaliteten inom sjukvården istället för rent och skärt slöseri, säger Dag Larsson.

I bifogat dokument redovisar Socialdemokraterna den miljonförlust som skattebetalarna gått miste om alla avknoppningar säls med samma vinstmultipel som Serafen.

Dokument:
120113 Avknoppningen av vc_ en 36 miljonersförlust för skattebetalarna (PDF-fil).
StockholmsreanSedan valet 2006 har den borgerliga majoriteten i Stockholms stadshus gjort en rad dåliga affärer. Det innebär att flera miljarder kronor, som hade kunnat användas till att utveckla bl a Stockholms skolor, äldreomsorg och vägar, har slösats bort. På denna webbplats redovisas några av dessa ”affärer”.

Bloggat om detta:
Alliansfritt, Lasses blogg

Media om detta:
AB, DN, Dagens Arena

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , eller annat intressant. Läs även NetRoots ..

[Bli först med att kommentera!]

Lämna en kommentar

Previous post:

Next post: